Ga naar inhoud

Vriezer van koel/vrieskast werkt niet me


Flieber

Aanbevolen berichten

Hallo,
de vriezer van mijn koel/vries installatie vriest sinds gisteravond bijna niet meer. De koelkast doet het nog wel (zonder problemen, 6C). Als ik de deur van de vriezer sluit, wordt er ook geen vacuum meer gezogen (het is een low-frost vriezer). Type Zanussi ZNB32NC. Volgens mij heeft de kast maar een pomp, dus die is niet kapot. Ik heb de vriezer ontdooit en ik kan voelen dat er nog wel ijs ontstaat (dus er wordt gevroren), dus het lijkt er op dat de vriescapaciteit bijna volledig weg is. Iemand een idee wat dat kan zijn?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen,

Beschikt deze koelkast over 1 of 2 thermostaten? Oftewel is de vriezer apart in te stellen qua temperatuur?

Het kan namelijk zijn dat de thermostaat van de vriezer kapot is, waardoor het koelgedeelte nog wel goed functioneert, maar het vriesgedeelte niet meer. De compressor krijgt dan geen goed signaal meer om te vriezen. Dit kan gecontroleerd worden door de thermostaat door te verbinden. Dit doet u door 2 draden (vaak bruin en zwart) met elkaar te verbinden. Wanneer de vriesruimte dan heel erg koud wordt is dat een teken dat de thermostaat kapot is.

Een andere oorzaak van een slecht functionerende vriezer is een lekkage in het koelsysteem, waardoor koelmiddel is weggelekt. Hierdoor heeft de koelvriescombinatie niet genoeg koudemiddel meer om goed genoeg te koelen. In dat geval is het het best om contact op te nemen met Zanussi!

Succes!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Marvin, dankjewel voor de tip. Ondertussen werkt de vriezer weer. Ik denk dat er te veel ijs was opgebouwd en dat de vriezer automatisch is gaan ontdooien om het weg te krijgen. Dit staat alleen niet in de handleiding en ook Zanussi wilde niet helpen (die wilde alleen een afspraak maken).
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...