Ga naar inhoud

vriezer ontdooit met een fohn en nu doe


jeroen

Aanbevolen berichten

Hallo beste mensen. ik heb een hele domme fout gemaakt, ik ben namelijk vergeten de stekker uit de vriezer te halen toen ik hem ging ontdooien met een föhn. Dit laatste is misschien sowieso niet slim, maar dat ging normaal
gesproken heel goed als de stekker er wel uit was. Nu is ie kapot. Het is een inbouw koelvriescombinatie Zanussi ZBB3294 waarvan het onderste deel een vriezer is. De koelkast doet het nog. Weet iemand of dit te repareren is? groet Jeroen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als de vriesruimte het niet meer doet, maar de koelruimte nog wel kan dit op verschillende problemen wijzen. Zo kan het zijn dat er door oververhitting een lek is ontstaan in het koelsysteem. Hierdoor is er wat koelmiddel ontsnapt en heeft de koelkast niet meer genoeg capaciteit om de gehele kast te koelen (waardoor het vriesvak niet meer functioneert).

Anderzijds kan het ook defecte temperatuursensor zijn, waardoor er geen goed signaal wordt doorgeven. Dit is wat eenvoudiger te repareren door alleen de sensor te vervangen. Omdat echter niet met zekerheid te zeggen is wat het precies is, raad ik toch aan om een specialist naar de koelkast te laten kijken. Op basis daarvan kun je kijken of de reparatiekosten opwegen tegen de waarde van de koelvriescombinatie.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...