Ga naar inhoud

Vriezer Miele


Daannikkiluuk

Aanbevolen berichten

  • 6 jaren later...
Onze vriezer komt niet meer op temperatuur. Hij blijft op 0 graden steken en af en toe gaat hij naar -2.

Het is een vriezer van Miele van 8 maanden oud.

Wij hebben volgens de Miele reparateur geen garantie omdat we de vriezer onjuist hebben ingebouwd. We hebben niet genoeg geventileerd. Dit klopt wel want de kast is tegen het plafond aangebouwd, achter de vriezer is wel genoeg ruimte over. Nu is de stelling van Miele dat de compressor stuk is. En dat dat veroorzaakt is door slechte ventilatie.

Mijn vragen zijn, kan het dat een compressor al na 8 maanden overlijdt omdat er teveel warmte achter de vriezer blijft hangen? En klopt het dat als de compressor stuk is, de temperatuur op 0/-2 blijft hangen. Met vriendelijke groet
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vervelende situatie!
Een koelkast heeft inderdaad ventilatieruimte nodig, anders kunnen er diverse problemen ontstaan. Dit kan dus ook een defecte compressor zijn. Wat er precies gebeurt is helaas niet te voorspellen, de ene koelkast zal andere problemen geven dan de ander. Of het kan dat een compressor na 8 maanden kapot gaat door slechte ventilatie? Ja, dat denk ik wel.. de compressor wordt namelijk warm tijdens het koelen van de koelkast... als er teveel warmte blijft hangen kan deze uiteindelijk de geest geven.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...