Ga naar inhoud

Timer Whirlpool diepvrieskast WV 1870NFW


Rien van den Hoorn

Aanbevolen berichten

We hebben een Whirlpool diepvrieskast WV 1870 NFW waarvan de temperatuur stijgt naar ca. 10grC en soms 4grC. We hebben de vriezer al eens 24 uur uitgezet maar dit loste niets op. Vlgs internet instructies is de defrost-timer meestal de oorzaak hiervan.
VRAAG:Wie weet waar deze defrost-timer zich bevind en welke deksel of luikje ( en hoe) moet worden verwijderd???
Link naar reactie
Delen op andere sites

De Defrost Timer zit meestal achter de temperatuurknop / display verwerkt. Dit paneel zou je redelijk eenvoudig los moeten kunnen halen om vervolgens de timer te vervangen. Dit filmpje laat zien hoe je de timer kunt vervangen bij een Whirlpool vriezer. Ander model vriezer, maar principe zal soortgelijk zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=-Cw8iYNsNmg
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je voor de reactie. Ik had deze en vele andere filmpjes gezien. Deze vriezer heeft echter een geheel ander paneel bovenin en niet van binnenuit bereikbaar. Er bestaat een reclame filmpje van Whirlpool op youtube van een WV 1600NFW die er heel veel op lijkt. Whirlpool zelf had ik benaderd maar deze wil niet helpen dan alleen een monteur sturen (?). Probleem is hoe kan bedieningspaneel worden geopend?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah ik zie inderdaad dat deze over een digitaal display beschikt. Dat maakt het al lastiger om uit elkaar te halen. De printplaat / elektronische aansturing zit wat complexer in elkaar dan bij de modellen met draaiknop. Ik heb even voor je gekeken, maar kan niet vinden hoe je bij dit model bij de defrost timer kunt komen.

Whirlpool wil geen advies geven want als je zelf het probleem oplost, dan verdienen zij er niks aan. Erg jammer, maar wel hoe zulke bedrijven tegenwoordig denken helaas. Je kunt het wel proberen bij een lokale witgoed specialist / winkel. Die zullen iets meer bereid zijn om te helpen en adviseren.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...