Ga naar inhoud

SPOED vrieskist kapot na dichtslaan klep


Kelly

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Gisteravond sloeg ik de klep van mijn vrieskist (frigor USP151D, grote kubus boven opening) kennelijk te hard dicht. Op de klap van dichtslaan ging het displaytje uit waar de temperatuur op weergegeven stond. Het licht binnenin gaat ook niet meer aan, al weet ik niet zeker of die voorheen wel aan ging. Ik heb even in de klep gekeken en de contents zijn nog behoorlijk koud, maar ik neem aan dat dat normaal is als het gisteravond pas kapot is gegaan.

Is er een mogelijkheid dat het koeling gedeelte het nog wel doet en alleen de display niet meer? Hoe zou ik dit kunnen checken? Hebben jullie experts hier een idee wat er in de vriezer waarschijnlijk kapot is gegaan, of dit te fixen valt of dat het waarschijnlijk een hopeloze zaak is? Is het verstandig om zelf te gaan sleutelen? Hoeveel zouden we kwijt zijn voor een eventuele monteur? We zijn maar studenten en hebben helaas geen tijd en geld in overvloed. Vervangen zou een hele ombouw kosten maar als de monteur nodig en heel duur is zouden we dat misschien toch moeten overwegen.

Alvast bedankt voor de hulp en het meedenken!

Vriendelijke groet,
Kelly
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Kelly,

Ik denk eerlijk gezegd dat enkel de display kapot is gegaan door de klap. De thermostaat / het koelsysteem zal waarschijnlijk nog wel goed werken. Je kunt dit even checken door een thermometer in de vriezer te leggen om de exacte temperatuur te meten. Houd dit even goed in de gaten, zolang de vrieskist nog gewoon vriest is er niet heel veel aan de hand.

Indien de vrieskist ook niet meer vriest en producten ontdooien is het wel belangrijk om verdere te ondernemen. Dan kan het namelijk zijn dat de temperatuursensor of thermostaat kapot is gegaan. Dat is voor een leek niet heel eenvoudig te repareren en zou ik dus eerder overlaten aan een specialist.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...