Ga naar inhoud

Siemens FD8709 vriest nauwelijks meer


Frido van der Eng

Aanbevolen berichten

Goedemorgen,

Aangezien de vriezer bovenin beter vriest dan onderin lijkt het alsof de vriezer niet meer genoeg vriescapaciteit heeft (koelmiddel tekort). Dit kan door een verstopping komen, maar ook door het weglekken van koelgas.

Als dit eerste het geval is zou het goed kunnen helpen om de vriezer even helemaal uit te schakelen en te laten ontdooien. Vervolgens goed reinigen en de volgende ochtend weer inschakelen. Mocht dit geen soelaas bieden dan is het waarschijnlijk een groter probleem. Repareren is dan waarschijnlijk niet meer de moeite waard omdat de reparatiekosten waarschijnlijk net zo hoog zullen zijn als de aanschaf van een nieuwe vriezer...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan is het inderdaad wel slecht gesteld met de vriescapaciteit.
Mocht het ontdooien en schoonmaken geen uitkomst bieden, dan kan je de thermostaat nog controleren. Als de thermostaat kapot is, dan geeft hij een verkeerd signaal door naar de compressor... waardoor er dus niet meer goed gekoeld wordt. Een defecte thermostaat is relatief goedkoop te vervangen, dat zou eventueel de moeite waard kunnen zijn.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...