Ga naar inhoud

NoFrost diepvries temperatuur schommelt


Christian

Aanbevolen berichten

Beste, wij hebben een no Frost diepvries van Haier. Sinds een tijd schommelt de temperatuur constant. Hij stond op altijd -22°, maar sinds een tijdje schiet de temperatuur de hoogte in, naar -12, dan -7, tot zelfs O° (tot het warmte-alarm begint te bliepen), om dat terug te zakken naar tot -18, terug stijgen naar -3, dus serieuze verschillen. We hebben al de hele inhoud van onze vriezer moeten weggooien. Omdat hij nog in garantie is, is ondertussen de technieker 3x langs geweest, en gisteren heeft hij nieuwe sensoren en nog meer vervangen (het is eigenlijk een nieuwe diepvrieskist vanbinnen, door alle nieuwe wisselstukken). Na herstelling de vriezer op superfreeze gezet, waardoor de temperatuur zeer snel zakte tot -29, een paar spullen erin gelegd om te bevriezen ,om gisterenavond te merken dat de temperatuur opnieuw begon te stijgen tot hij opnieuw op 0° kwam, en de spullen niet bevroren waren. Nu deze morgen stond hij opnieuw op -29°. dus mijn vraag is, hoe werkt no Frost eigenlijk ? is dit wel normaal, die temperatuurschommelingen (van -29 tot 0° en terug)? doen we iets verkeerd ? We durven hem eigenlijk niet echt te vullen, om niet weer spullen te moeten weggooien wegens ontdooid.
Iemand een idee wat hier aan de hand kan zijn ?
Link naar reactie
Delen op andere sites

No Frost werkt door lucht en vocht uit de vriesruimte te zuigen, dit bevriest vervolgens buiten het vriesgedeelte en daarna ontdooit de vriezer dit en blaast de ventilator weer koude lucht in de vriesruimte. Dit zou echter niet dusdanige temperatuurschommelingen als gevolg moeten hebben.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er voedingsmiddelen moeten worden weggegooid. Dus er lijkt mij meer aan de hand. Waar staat de vriezer? Niet toevallig dicht naast een warmtebron / verwarming? Of te dicht ingebouwd zodat hij zijn warmte niet kwijt kan...
Link naar reactie
Delen op andere sites

De vriezer is niet ingebouwd (stand alone) en staat in de berging zonder verwarmingstoestel in de buurt. We hebben hem gisteren moeten uitschakelen, het alarm ging weer af, met foutmelding HH ( te warm in de diepvries). De technieker van Haier komt langs, maar dat is pas binnen twee weken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik neig dan toch naar een defecte thermostaat of temperatuurvoeler. Waardoor er geen goed signaal naar de compressor wordt gestuurd en je dus temperatuurschommelingen krijgt.

Je zou de thermostaat kunnen doorverbinden om de werking te controleren. Maar aangezien de monteur al is geregeld, weet ik niet of het slim is om nu zelf dingen te gaan proberen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 7 maanden later...
Beste Arjan, na het vervangen van de Compressor is het probleem inderdaad opgelost geweest. sindsdien staat de vriezer nu constant op -22° zonder temperatuurschommelingen.
Als hij nog in garantie is aandringen bij de technieker om ook de compressor te checken, bij ons was dat pas na 4 interventies gebeurd.

Groeten
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...