Ga naar inhoud

No frost vriezer vriest onvoldoende


Ingrid

Aanbevolen berichten

Hallo,
Mijn 4 jaar oude white knight vriezer vriest onvoldoende. Het rode lampje blijft branden. De boel is nog wel bevroren, maar niet voldoende. De no frost functie werkt ook niet. Verder geen zichtbare ijsvorming, de vriezer zit ook niet te vol. Ik hoor hem wel 'blazen' dus compressor doet het wel ?
Heeft ontdooien zin of wie heeft er verstand van en heeft een tip?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen Ingrid,

Ontdooien kan zeker een mogelijke oplossing zijn. Hoewel er geen zichtbare ijsvorming is kan er wel ijsaanslag binnenin de ijskast zitten, waardoor er geen goed signaal meer wordt doorgegeven of het koelmiddel ergens geblokkeerd wordt waardoor de juiste temperatuur niet meer wordt gehaald.

Even helemaal ontdooien, goed schoonmaken en de volgende ochtend weer aanzetten kan een makkelijke doe-het-zelf oplossing zijn om dit soort problemen te verhelpen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Ingrid,

Een andere optie is om de thermostaat te controleren. Als de thermostaat defect is geeft hij geen goed signaal meer door aan de compressor, en wordt er dus ook niet goed / voldoende gekoeld. Dit kun je doen door de thermostaat door te verbinden. Als je hem loshaalt kun je de twee draden (vaak bruin en zwart) met elkaar verbinden. Als hierna de compressor continu blijft draaien en de vriezer wel weer heel erg koud wordt, dan is het een teken dat de thermostaat kapot is en vervangen moet worden.

Mocht dit geen soelaas bieden is het misschien verstandig om een reparateur / witgoed specialist naar de kast te laten kijken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Hallo,
Ik heb een whirlpool no frost,die reeds 3j oud is.
Nu deze koelt tot 3graden zo plots.
Deze heb ik nu 48 uur laten ontdooien en vervolgens doet ie het nog niet, heb nu denk ik (hoop) ik de thermostaat overbrugt.
Nu hoop ik dat ie het wel doet.
Enige wat ik niet goed begrijp is dat de thermostaat" meer weg heeft van een relais, op een buis bevestigt is. Deze is niet te vinden op het www. Alvast niet door mij.
Heeft iemand tips?.
Mvg benny
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 jaren later...
Mijn whirlpool vriezer no frost 260 liter wve2652 nfw staand model wordt niet kouder dan - 14 condensor is schoon de thermostaat is ook goed want de vriezer staat constant aan om dat deze zijn setpoint niet haalt - 20.wat kan de oorzaak zijn. Wat is het effect als de ventilator niet draait?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...