Ga naar inhoud

Ignis Diepvries kast heeft verlies van c


Alain Corneil

Aanbevolen berichten

Heel raar maar mijn Ignis Diepvrieskast koelt tot -24 grade op de boven laden, maar onderaan (laatste 3 vakken), komt hij niet meer dan -9 tot -12 grade. Ook in geforceerd mode. De kast is helemaal schoon gemaakt (was veel onder de ijs, weer bovenaan). Nu is het in orde. Heeft altijd goed zijn werk gedaan tot nu toe. Ik meet de temperatuur boven en onderaan en heb ook de thermometers gewisseld.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen Alain,

Mag ik vragen hoe je de temperatuur hebt gemeten? De meest betrouwbare methode is namelijk door de thermostaten tussen de producten te plaatsen.

Als de onderste laden bijvoorbeeld weinig tot geen producten bevatten, zal de temperatuur daar anders zijn omdat er enkel koude lucht langs loopt en geen bevroren levensmiddelen liggen.

Zolang de temperatuur niet verder oploopt en uw producten ontdooien is er niet veel om u zorgen over te maken lijkt me.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Over Uw vraag: "Mag ik vragen hoe je de temperatuur hebt gemeten? De meest betrouwbare methode is namelijk door de thermostaten tussen de producten te plaatsen. >> precies wat ik do! met twee vriezer temperatuurmeters.<<

Als de onderste laden bijvoorbeeld weinig tot geen producten bevatten, zal de temperatuur daar anders zijn omdat er enkel koude lucht langs loopt en geen bevroren levensmiddelen liggen. >> Alle laden zijn vol. Het probleem is dat de boven kant van de koeling buis is 100% cool maar onderaan, jij voelt niets. Lijkt mij een tekort aan koelgas of niet?<<
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als de compressor van de vriezer nog wel gewoon aanslaat, wat mij het geval lijkt omdat het bovenin wel gewoon koud genoeg is, lijkt het mij inderdaad een probleem met het koelmiddel.

Het kan zijn dat er een verstopping zit in de leidingen waar het koelmiddel doorheen wordt gepompt. Een doe-het-zelf methode om een verstopping op te lossen is door de vrieskast even helemaal uit te schakelen en te laten ontdooien. Vervolgens goed reinigen en de volgende dag weer inschakelen.

Een andere oorzaak kan ook zijn dat er een lek zit in een koelleiding, hierdoor is koelmiddel ontsnapt waardoor er onvoldoende koelmiddel over is om de hele vrieskast optimaal te koelen. Wanneer hier sprake van is raad ik toch aan om een monteur van Ignis langs te laten komen (of in ieder geval om hun klantenservice te raadplegen)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...