Ga naar inhoud

Bosch diepvrieskast no frost


D. Janssen

Aanbevolen berichten

Mijn diepvries (Bosch no frost) slaat op alarm, omdat de temperatuur onder het gewenste niveau komt. Kast een tijd uitzetten en dan weer aan levert een korte periode van goed functioneren op. Daarna ontstaat het probleem weer. Is dit een probleem met het no frost-systeem? Of kan dit duiden op een ander probleem? Is het zinvol om een monteur te laten komen of beter verlies nemen en een nieuwe aanschaffen?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen!

Heeft u toevallig de gebruiksaanwijzing van uw Bosch vriezer bewaard? Hierin staat vaak een apart hoofdstuk waarin de verschillende alarmmeldingen worden beschreven. Misschien kunt u hieruit halen wat het alarm precies betekent (wat er dus defect is).

Een eerste doe-het-zelf oplossing is om de vriezer helemaal van het stroom af te halen en hem compleet te laten ontdooien en grondig te reinigen. Eventuele blokkeringen door vuil / ijs worden zo weggehaald. Na een aantal uren weer aansluiten en even aankijken of het nu verholpen is.

Wanneer een vriezer te warm of te koud wordt kan dit ook te maken hebben met de electronische temperatuurregelaar. Of het zinvol is om hier een monteur voor te laten komen hangt natuurlijk af van verschillende factoren.
Hoe oud is de diepvries? Hoeveel geld bent u bereid uit te geven aan het repareren van deze vriezer? etc.
Het laten komen van een monteur kan een duur geintje worden, in sommige gevallen kan het goedkoper zijn om een geheel nieuw model aan te schaffen.

Succes ermee!

Met vriendelijke groet,
Marvin
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later...
  • 11 maanden later...
  • 2 weken later...
Als de vriezer ook de juiste temperatuur niet haalt is het misschien een probleem met de thermostaat. Deze kan je controleren door hem door te verbinden. Dit doe je door hem los te halen en de 2 draden (vaak bruin en zwart) met elkaar te verbinden. Als de diepvries dan direct aanslaat en de temperatuur dan weer daalt, dan is het een teken dat de thermostaat vervangen moet worden..
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 jaren later...
Ik heb een Bosch no frost koelkast met vriezer, RvS met temp regeling op de deur, op een gegeven moment ging het alarm af en verloor de koelkast en de vriezer zijn temp.
Resets gedaan door alarm knop ingedrukt te houden met de aan/uit schakelaar, geen resultaat, daarna alles op max gezet, geen resultaat, nu voor een paar uur de stekker eruit gehaald maar koelt nog steeds niet, nog meer suggesties?
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...
Doordat de deur open heeft gestaan is er warme buitenlucht in de vriesruimte gekomen. Dit kan ijsvorming veroorzaken, waardoor de temperatuursensor of thermostaat niet meer goed functioneert.

Het eerste wat je zelf kunt doen is de vriezer even helemaal uitschakelen en laten ontdooien. Vervolgens goed schoonmaken en een nachtje uit laten staan. Zo verwijder je al het eventuele ijsvorming. De volgende dag weer inschakelen en vullen, en even de tijd gunnen om weer op de goede temperatuur te komen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...