Ga naar inhoud

bauknecht vrieskast


Cees

Aanbevolen berichten

Onze bauknecht vrieskast type CD GKMT 2948 geeft sinds enkele weken een onregelmatig tikkend hard geluid op de gradendisplay.De temperatuur kan dan oplopen tot -24 graden en blijft dan doortikken en knipperen.Voorheen was er een constante temperatuur van -18 graden.Wie kan er adviseren hierin?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Cees,

Ik antwoord even in dit topic naar aanleiding van je nieuw aangemaakte topics. Je kunt gewoon hieronder in dit topic antwoorden, dat werkt makkelijker dan steeds een nieuw bericht te openen

Dit probleem wordt, zoals ik al aangaf, meestal veroorzaakt door een kappote condensator in het elektronische circuit van de vrieskast. Dit is zelf te repareren, maar daarvoor moet je wel technisch aangelegd zijn. Als je dit niet bent is het verstandiger om een plaatselijke witgoed specialist te laten langskomen of een vriend/kennis met technische kennis om hulp te vragen.

De condensator moet namelijk vervangen worden op de printplaat in de vriezer. De nieuwe condensator (gemakkelijk online te bestellen) moet gesoldeerd worden op de printplaat na het verwijderen van de oude / defecte condensator.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Goedemorgen!

De condensator zit tegen of vlakbij de compressor. Ziet er uit als een cylinder en heeft meestal de aanduiding uF erop.

Zo'n plaatje met het typenummer van de vriezer bevindt zich meestal aan de achterkant of zijkant, als die er nog op zit..
Condsensatoren zijn te bestellen bij lokale onderdelenshops of bij grote webwinkels als Conrad of Europarts bijvoorbeeld.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 jaren later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...