Ga naar inhoud

Atag KD8140CDUU A02


R Hulleman

Aanbevolen berichten

Het klikgeluid is waarschijnlijk het in- en uitschakelen van de compressor. Het kan zijn dat er ijsvorming is ontstaat rondom de temperatuurvoeler / sensor, waardoor er geen goed signaal wordt doorgegeven naar de compressor.

Het eerste wat je zelf kunt proberen is de vriezer even compleet laten ontdooien en goed schoonmaken. Een nachtje uit laten staan en de volgende ochtend weer inschakelen en vullen. Mocht dit geen oplossing bieden kan er verder gekeken worden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgende wat je kunt doen is de thermostaat controleren. Dit doe je door hem los te halen en door te verbinden, door de twee draden (vaak bruin en zwart) met elkaar te verbinden. Als de compressor nu direct aanslaat en continu blijft draaien, met als gevolg dat de temperatuur in de vriezer steeds kouder wordt... dan is dit een teken dat de thermostaat kapot is en vervangen moet worden.

De thermostaat bevindt zich vaak achter de binnenverlichting of de draaiknop / display.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vriezer geeft weer alarm en start niet meer na uitgezet te zijn. Heb nu ook de condensator vervangen door een nieuwe met gelijke waardes. Doet het nu weer, de temperatuur daalt weer naar -18, maar de compressor blijft nu lopen; slaat dus niet meer af. ??? Graag nog wat advies.
Voor de nacht trek ik de stekker er maar uit.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...