Ga naar inhoud

Vriezer slaat niet meer aan, is op temp


Janneke

Aanbevolen berichten

We hebben de vriezer ontdooit (niet hardhandig) en nu doet hij het niet meer.
De vriezer springt niet meer aan en de digitale temperatuur aanduiding geeft aan dat de vriezer op de ingestelde temperatuur zou zijn.
Dus bv als de instelling op -18 wordt gezet, knippert de aanduiding voor bevestiging en springt dan op -18 alsof het in de vriezer -18 is. Na verandering van de temperatuurinstelling, gebeurt hetzelfde. Ook met Superfrost springt de vriezer niet aan. We horen ook geen klikjes of iets dergelijks

Het betreft een Miele F1365S tafelmodel. Foto bedieningspaneel: https://goo.gl/images/CTaEu6

We vermoeden dat het probleem in de voeler/thermostaat zit. Weet iemand of bij deze vriezer de voeler/thermostaat makkelijk bereikbaar zit? Want deze lijkt niet binnenin het bedieningspaneel te zitten (er lopen alleen maar 2 dikkere draden het bovenblad van de vriezer in. En het paneel zit eigenlijk boven de deur en niet direct grenzend aan het vriesvak.

Kortom: hulp is welkom!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kun je de bovenkant van de vriezer demonteren? Wellicht zitten er schroeven aan de achterkant welke je los kunt draaien. Ik heb namelijk het vermoeden dat de thermostaat / temperatuurvoeler daarin verwerkt zitten. Zou namelijk niet zo 1,2,3 een andere plaats weten.

Het is inderdaad mogelijk dat dit wordt veroorzaakt door een defecte thermostaat. Maar omdat de vriezer helemaal niet aanslaat zou het ook te maken kunnen hebben met de startrelais. Al zou ik als eerst de thermostaat checken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...