Ga naar inhoud

rode lampje


kraayvanger

Aanbevolen berichten

Goedemorgen,

Het rode lampje geeft aan dat de temperatuur in de vriezer te hoog is. Oftewel, er wordt niet goed gekoeld / bevroren. Dit kan allerlei oorzaken hebben, maar vaak is het een probleem met de thermostaat. Deze kan defect zijn, of geen goed signaal doorzetten door ijs- en vuilvorming rondom de temperatuurvoeler.

Een eerste oplossing is de vriezer helemaal laten ontdooien, goed schoonmaken en een nachtje uit laten staan. Je hebt hem al laten ontdooien, maar heb je hem ook een flinke schoonmaakbeurt gegeven? Vervolgens de volgende ochtend weer inschakelen en even de tijd geven om op de juiste temperatuur te komen.

Mocht dit geen effect hebben, dan zou je de thermostaat kunnen controleren door hem door te verbinden. Dit doe je door hem los te halen en de 2 draden (vaak bruin en zwart) met elkaar te verbinden. Als de compressor dan aanslaat en continu blijft koelen is dit een teken dat de thermostaat vervangen moet worden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat verschilt per merk en type benodigde thermostaat.
Voordeel van een Zanussi vriezer is dat je de Zanussi thermostaten via hun website kunt bestellen. Als je in Google zoekt naar 'thermostaat Zanussi vriezer' vind je ze snel.

Misschien handig om even het typenummer van de Zanussi vriezer erbij te pakken om de juiste thermostaat te vinden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...